Specialisten

“Direct persoonlijk contact vind ik heel belangrijk”, zegt Bianca Meekes van het gelijknamige interieurontwerpbureau. “Dat vergroot de betrokkenheid van de klant bij het uiteindelijke ontwerp. Kleine dingen kun je natuurlijk telefonisch of per e-mail afstemmen, maar ik merk dat ik veel meer informatie krijg als ik bij hen langs ga. Het contact is dan persoonlijker en prettiger en je krijgt meteen een beeld van hun smaak en voorkeuren.”


Bianca Meekes interieur-design-styling geeft graag passende interieuradviezen die volledig zijn afgestemd op de persoonlijke smaak en wensen van haar klanten. Als opgeleid interieurstylist, kleur- en lichtadviseur biedt zij een breed scala aan mogelijkheden op advies- en ontwerpgebied. “Van kleine tot grote vragen”, zegt ze zelf. Haar website geeft een overzicht van de mogelijkheden. Zoals een moodboard, meubeladvies, kleur- en materiaaladvies, 2 d plattegrond met nieuwe indelingen, lichtplan, verlichtingsplan, maatwerk. Kortom er is van alles mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden.“Ik bied Verschillende standaardpakketten om het voor de klanten overzichtelijk te houden en de keuze te vergemakkelijken, maar er staat tegenover dat geen enkel ontwerp standaard is. Sowieso kun je variëren tussen de genoemde pakketten of er zaken uit combineren, maar daarnaast is elke interieurwens anders. Hetzelfde geldt voor de smaakvoorkeuren van ieder mens. Ik ben graag creatief bezig en zoek altijd naar toevoegingen die jouw interieur uniek maken.”

Nieuwbouw en verbouw

Het liefst wordt ze in het beginstadium betrokken bij een ontwerp. “Dat geldt voor verbouwingen van bestaande woningen evenzeer als voor nieuwbouw. Bij nieuwbouw heb je enerzijds het voordeel dat je vanaf het nulpunt begint, maar anderzijds weten mensen daardoor vaak niet waar ze moeten beginnen. Zo is het heel belangrijk dat je al in je vroeg stadium nadenkt over de indeling van de ruimtes. Pas als je dat goed in beeld hebt, kun je bepalen waar bijvoorbeeld de aansluitpunten en de verlichtingselementen moeten komen. Met de verlichting help ik je graag, het is heel belangrijk om goeie verlichting in je woning te hebben en  tijdig kritisch te kijken naar welke verlichting en waar de lichtpunten moeten komen. Dit wordt vaak vergeten of niet zo belangrijk gevonden. Maar goeie verlichting is juist heel belangrijk en kan je een hele fijne sfeer mee creëren.

In het kennismakingsgesprek – zoals gezegd: bij voorkeur bij de klant thuis, maar online-adviezen zijn ook mogelijk – informeert ze onder meer naar gezinssamenstelling, leefwijze, favoriete kleurstellingen en woonstijlen. “Al die informatie combineer ik tot een eerste ontwerp. Zelf heb ik niet echt uitgesproken voorkeuren; ik vind veel verschillende interieurs leuk, mits alles goed op elkaar is afgestemd. Daardoor sta ik open en onbevangen tegenover de dingen die we samen bespreken. Door goed te luisteren en samen te bespreken help ik je om de juiste keuzes te maken. In combinatie met mijn creatieve kijk en achtergrondkennis komen we samen tot een prettige woon- of werkomgeving die helemaal bij je past.”

Creativiteit

Want creativiteit zat er altijd al in bij Bianca. Aanvankelijk werkte ze jarenlang als activiteitenbegeleidster gewerkt in een verpleeghuis. “Maar de aard van dat werk veranderde, waardoor ik mij n creativiteit niet meer kwijt kon.”En dus besloot ze in 2017 om zich, na een studie aan de interieuracademie te Doetinchem, te richten op ontwerp en styling van interieurs. Later volgde ze ook nog een opleiding in de binnenhuisarchitectuur, alsmede andere opleidingen, cursussen en workshops op interieurgebied gevolgd. Ze blijft op de hoogte van actuele trends in woonstijlen, kleuren en materialen door extra scholing, inspiratiesessies, social media en bezoeken aan beurzen en bedrijven.

Veel mensen hebben moeite met het visualiseren van ideeën, merkt ze. “In dat geval kan ik een verhelderend 3D-ontwerp maken; een computerontwerp waarmee je als het ware door de ruimte kan lopen. Zo kun je je hele huis restylen of een totale metamorfose geven. Maar ook met hele kleine dingen, zoals een andere indeling, andere accessoires of een nieuw behangetje kun je al heel veel toevoegen aan je interieur.”

Bianca Meekes interieur-design-styling
Dankbaarsdijk 17, 7142 HL Groenlo
T 06 33002645
info@biancameekes.nl
www.biancameekes.nl

 

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.